Facebook

Det är skönt att folk har börjat inse att applications, och allt vad det heter, bara är onödigt och irriterande. Det är också skönt att man kan blockera alla inviter man får till olika applikationer. Jag kommer ihåg tiden då man verkligen såg fram emot att logga in på Facebook. Man tittade på andras bilder och kommenterade glatt. Blev glad när folk skrev i "the wall" och fick kommentarer på sina egna bilder.
Det var tider det. Det var när solen sken och alla var lyckliga. Men nu har det hela fått en drastisk ändring. Facebook har blivit en spegel. En öppen spegel som blottar ens själ. Facebook är en del av livet nu. En kroppsdel lika viktig som underlivet.

Folk är nu rädda för att göra bort sig på Facebook. Man måste acceptera alla vänförfrågningar, och man får inte kommentera något löjligt. För kommentarer kan misstolkas. Det bästa är att inte kommentera alls. Och inte lägga upp några fula bilder. Eller filmer. Ett snedsteg i Facebook-världen kan kosta dig livet.
Detta leder självklart till att allt blir stelt och tråkigt. Man vill visa sitt bästa utåt och vågar därför inte göra något. Kändisfest ungefär.

Jag hade sedan länge gett upp hoppet om det hela. Facebook påminde bara om Nobelmiddagen. Eller Gossip Girl, något som man ser på för att alla andra gör det även om det suger.
Men nyligen fann min gode vän, B, en ny funktion. Man kan nu kommentera statusuppdateringar och nya relationer (!). Det tyckte vi var roligt. Tillsammans skrattade vi högt.



Facebook har fått tillbaka sin glans - om man använder det rätt.




Vi skrattade högt.




Ha det gott.
/Spiderma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0