Äntligen här!

Vad jag väntat på i mången år har äntligen kommit! Jag är utom mig av lycka. Mina hår står på armarna, likt stela soldater vars liv går ut på spendera dyrbar tid genom att stå stilla utanför kungaslottet.
Det kom som en chock, ty aldrig trodde jag att mina önskningar skulle uppfyllas. Men underskatta aldrig Hollywoods krafter.

Living Lohan är nu här!

"Living Lohan follows the lives of Ali Lohan, the younger sister of Lindsay Lohan, and her manager-mother Dina as she does her best to balance family and career. The reality show will center mainly around Ali as she begins her journey into stardom, following in the footsteps of her sister, but will also focus on the rest of the Lohan family." (Tvrage.com)

Lägg märke till "following in the footsteps of her sister". Detta är väl genomtänkt, och jag avundas personen vars hjärna kom fram till denna utomordentliga idé, för vad kan inte fängsla en publik mer än att se dramatik på hög nivå? Krocka med bilar på grund av kokainmissbruk, fejder med rivaler såsom Victoria Silvstedt och tid spenderad på rehabiliteringscenter med andra stjärnor.
Smart drag.

Tillåt mig att stjäla första avsnittet.

image9

Heineken är gott.

Listan som inte fanns

Ibland kan det vara skönt att bara sätta sig ner i sin ensamhet, med handen innanför byxorna som varsamt håller om det undre livet, och fängslas i filmernas värld.
I dag var en sådan dag då jag ville fly från verkligheten och påverkas av en annan värld. Alltså se på en bra film. Och sedan när eftertexten långsamt rullar neråt på den svarta skärmen ska man ha insett något, öppnat ögonen och blivit djupt berörd i hjärtat.

Jag ville se något nytt och sökte därför på nätet för att hitta bra filmtips. Förgäves.
Jag fann listor som innehöll filmer såsom Days, Deep Blue Sea, The Fifth Element, Harry Potter, osv... Nej tack.

Därför, som den underbara person jag är, tog jag tag i det hela med egna händer. Att hjälpa folk i samma situation som jag, det är mitt mål just nu.

* * *

Lägg märke till att alla filmer är klart sevärda. Men folk som vill följa någon ordning, eller bara göra någon sorts film-maraton, bör lägga märke till "kategorierna" vissa filmer har.

[U] = Uppvärmning: En uppvärmningsfilm - inte lika djup som andra. Mer Hollywood-stil.
[P] = Paus-underhållning: Rolig film som lättar stämningen.
[I] = Insikt: Ingen speciell handling, mer fakta. Dokumentär-aktigt.




SEVÄRDA FILMER: THE LIST - 1.0

- Blow [U]
- La lengua de la mariposa
- Abre los ojos
- Vanilla Sky
- Knocked Up [P]
- Superbad [P]
- When the last sword is drawn
- Waking Life
- Into the wild
- The secret [I]
- The last samurai
- Cidade de deus


Det var en kort lista jag skapade ur minnet. Observera att det är version 1.0, alltså betyder det att jag med tiden kommer fortsätta uppdatera denna lista med fler filmer, lite mer information, osv osv.

"Forget your troubles and dance"

Robert Nesta, åh vilken underbar varelse.

Jag låter följande text säga resten:

No sun will shine in my day today.
The high yellow moon won't come out to play.
I said; darkness has covered my light,
and has changed my day into night.
Where is the love to be found?

Bob Marley - Concrete Jungle

Gregory House

Ni kan kalla mig tjuv. Varför säger jag inte. Men det har ingenting att göra med att jag snodde Backstreet Boys-kort för omkring 90 kronor när jag var liten. Eller, ska sanningen fram var det inte ens jag som gjorde det. Utan jag skickade min lillebror att sno dem.
Tänka sig va?

Men nu satt jag framför datorn min och kollade på ännu ett avsnitt av House (M.D.). Du vet, serien där doktorerna tar rollen som kriminalinspektörer och bryter sig in i patienternas hus. Serien där patienterna ifrågasätter allt doktorn gör, och där fallen alltid verkar vara hopplösa.
Men tillsammans med sitt gäng, Negern, Tjejen och Den blonde britten, botar Gregory House varenda patient. Hittils, det vill säga. Jag har bara sett åtta avsnitt (plus några lösa som gått på TV förr).

Men det slog mig i dag att jag fortfarande inte visste vad någon hette - om man bortser från House. Det är oacceptabelt. Nästan lika illa som att plocka bort champinjonerna när man äter en capricciosa.
Därför gick jag in på IMDB och fick reda på följande:

Negern heter Eric Foreman (i verkliga livet: Omar Epps)
Tjejen heter Allison Cameron (i verkliga livet: Jennifer Morrison)
Den blonde britten heter Robert Chase (han ska tydligen vara från australien (i verkliga livet heter han Jesse Spencer)
Sen får vi inte glömma av Doktorn som bara dyker upp ur ett hörn ibland för att säga någon rolig kommentar som heter James Wilson (i verkliga livet: Robert Sean Leonard).

Obs! Alla namn borde egentligen ha titeln "Dr." framför. Glöm aldrig.

Det jag gillar mest med denna serie är Houses kommentarer, och faktum att det är en amerikansk serie. För Jag älskar snabbmat. Därför ska jag se på mitt nionde avsnitt nu.

Såhär ser den snygga chef-doktorn ut när hon inte
spelar snygga-chef-doktorn-rollen
image8

Jag älskar er, mina bloggläsare. Ni är mitt allt!

Att läsa mellan raderna: En analys

M.J Blige skrev "Whatever" som kommentar. Är denna kommentar rättvis?

Låt oss analysera texten:

(1) Tänka sig va?

1. En introduktion. Vad jag syftade på är oklart.

(2) Hade jag varit en tårta nu hade jag varit torr och oattraktiv - och stått i kylen tillsammans med massa gamla råvaror som ingen egnelitigen tyckte om.
Det blir lätt så när ens panna är skrynklig för att man försöker skydda sig från ljuset som som skärmen ger ifrån sig.

2. Min kropp var uttorkad och skrek efter vatten. Klockan var mycket och min kropp var även trött. Bildskärmen lyste starkt i det mörka rummet och mina ögon, trötta som de var, hade svårt att anpassa sig till detta plötsliga ljus.

(3) Jag satt på huk, på gatan, och antecknade i (4) The Block förut. bilar åkte förbi, men jag lade nästan inte märke till dme.

3. En händelse, eller tanke av någon sort, uppenbarade sig på min färd och jag tyckte det var värt att anteckna.
4. The Block är ett litet anteckningsblock i fickformat som jag köpte i Argentina, Buenos Aires, tillsammans med en snygg, blond sommarpojke.

(5) Nu sitter jag här, och vet att jag skrivit fel (men korrigerar inte felen eftersom det ger det hela en mer ärlig touch) och inser att det som är inom parentes egentligen inte borfde vara det.
(6) Jag ber om ursäkt. I have failed you.

5. Det så kallade Titta-jag-är-full-fenomenet; då en påverkad person medvetet skriver fel för att påpeka för personen, på andra sidan Lunarstorm/MSN, att denne är full (alltså varit ute och druckit alkohol, träffat folk, blivit galen och nu - även om han/hon borde sova - fortsätter sin galenhet.
"Vilken galen och rolig person" är responsen man förväntar sig.
6. Jag bad om ursäkt för att ha påverkats av Titta-jag-är-full-fenomenet och att texten jag hittills skrivit var så tråkig.

Hade jag varit ninja på riktigt hade jag begått hara-kiri, eller seppukku, som många känner till det. Egentligen borde jag vara i mina sinnes fulla bruk nu. Men så är det faktisikt inte. (7) Jag är en full människa i värld så stor, men ändå så liten.

7. "Jag är en full människa" kan väl inte vara så svårt att misstolka. Också syftar jag på "6 Degree"-teorin - och andra självklara saker.

image7

(8) Jag blandar mina kort.
8. Lutar mig tillbaka. Plockar upp den blå kortleken som alltid finns till hands vid mitt skrivbord, blandar korten och tänker.

(9) På vägen hem frågade jag två personer (som ingen vanlig människa ens skulle komma taknen att tala tilll) efter vägen hem. De hjälpte mig. Jag rökte med den ena, sen med den andre. Båda var vänliga, det var jag med.
Min hund hälsade mig välkommen hem. Jag tackade honom och visade min tacksamhet genom att klia honom på magen. Han viftade på svansen och gick sedan in och lade sig i sitt rum, som egentligen tillhör mina föräldrars rum. Javisst, jag bor fortfarande med mina föräldrar.
JAg är medel. Medelsvensson kanske? Svensson-chilenare?

9. Så fantasilös var jag att jag behövde berätta om så tråkiga grejer. Igen, erkänner jag, är jag fantasilös och har kommit att inse att denna analysen är värre än själva texten.
Är det någon som lyckats läsa hit kan jag bjuda på några glädjande ord: Efter denna tråkiga analys ska jag länka till en sida mer trevligare text.

(10) Det är tillochmed så illa att jag skriver blogg när jag egentligen borde sova.
Fyfaaaan, tänker jag med en ironisk röst-tanke. Nu är det slut på dessa dumheter.

10. Jag borde ligga och sova nu också. Nu är det slut på dessa dumheter på riktigt. Än en gång ber jag om ursäkt för att ha skrivit något så tråkigt och ogivande. Det är nog intressantare att läsa om Bert Karlssons liv i hans memoar under namnet... Kan ni gissa det? Ja. "Mitt liv som Bert".

(11) Hejdå.

11. Ja. Det är ett farväl. Ett avslut.
(Slutsats: Ja. Kommentaren var rättvis.)

Nu vill jag passa på att presentera min gode väns blogg: WHENN.BLOGG.SE

"Dagens utskurna, delikata tårtbit av bloggande som jag fastnad för (läs: råkade trycka på den av misstag) kommer från Ehmmaphemma, vilket är ett intelligent namn.
Ehmmaphemma vill i detta inlägg dela med sig av vilken dålig dag hon har haft. Hon verkar lite ledsen och lägg märke till den internationella tonen hon har i avslutningen.
Upp till bevis."


Sen finns även La Revolucón (klicka här vetja).
Adjö.

/Glöm aldrig, Simba

Länge, tänkte jag

Tänka sig va?

Hade jag varit en tårta nu hade jag varit torr och oattraktiv - och stått i kylen tillsammans med massa gamla råvaror som ingen egnelitigen tyckte om.
Det blir lätt så när ens panna är skrynklig för att man försöker skydda sig från ljuset som som skärmen ger ifrån sig.

Jag satt på huk, på gatan, och antecknade i The Block förut. bilar åkte förbi, men jag lade nästan inte märke till dme.
Nu sitter jag här, och vet att jag skrivit fel (men korrigerar inte felen eftersom det ger det hela en mer ärlig touch) och inser att det som är inom parentes egentligen inte borfde vara det.
Jag ber om ursäkt. I have failed you.

Hade jag varit ninja på riktigt hade jag begått hara-kiri, eller seppukku, som många känner till det.
Egentligen borde jag vara i mina sinnes fulla bruk nu. Men så är det faktisikt inte. Jag är en full människa i värld så stor, men ändå så liten.

Jag blandar mina kort.

På vägen hem frågade jag två personer (som ingen vanlig människa ens skulle komma taknen att tala tilll) efter vägen hem. De hjälpte mig. Jag rökte med den ena, sen med den andre.
Båda var vänliga, det var jag med.
Min hund hälsade mig välkommen hem. Jag tackade honom och visade min tacksamhet genom att klia honom på magen. Han viftade på svansen och gick sedan in och lade sig i sitt rum, som egentligen tillhör mina föräldrars rum. Javisst, jag bor fortfarande med mina föräldrar.
JAg är medel. Medelsvensson kanske? Svensson-chilenare?

Det är tillochmed så illa att jag skriver blogg när jag egentligen borde sova.
Fyfaaaan, tänker jag med en ironisk röst-tanke.
Nu är det slut på dessa dumheter.

Hejdå.


RSS 2.0